image
image

Bagietka - Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g

zł (PLN)
Admin Wojciech profile picture   
Opublikowane Przez Admin Wojciech
  •  LokalizacjaPolska
  •  DostępnośćW magazynie
  •  RodzajNowe

  Detale

LINK DO SKLEPU: https://mrpreppers.pl/kategori....a-149-mieszanka-do-w <br> <br>Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g <br>Skład: mąka pszenna, naturalny suchy zakwas, słód pszenny, sól, cukier <br> <br>Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu <br> <br>Opakowanie: 540 g <br> <br>Jedno opakowanie 540 g umożliwia wypiek 3 bagietek. <br> <br>Mieszankę przygotuj zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu. <br> <br>Sposób użycia: <br> <br>1) Zawartość opakowania wsyp do miski. <br> <br>2) Dodaj 300 ml ciepłej wody (około 36 stopni Celsjusza) <br> <br>3) Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem). <br> <br>4) Podziel na 3 równe porcji <br> <br>5) Uformuj długie bagietki, wyrabiając ciasto w dłoniach. <br> <br>6) Bułki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu <br> <br>7) Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (bagietki powinny podwoić swoją objętość). <br> <br>8) Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni Celsjusza. <br> <br>9) Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika <br> <br>10) Wyjmij bagietki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Najlepiej na kartce np. z piekarnika.

  Produkty powiązane